KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

 

Japonya hisse senetleri, ABD ve Avrupa hisselerindeki çöküşün Asya'ya yayılmasının ardından Topix Endeksi'nin bir aydan fazla sürenin en düşüğünde kapatmasıyla değer kaybetti. Enerji şirketleri kayıplara öncülük etti.

Topix Endeksi, Tokyo'da yüzde 1.4 düşerek 2 Kasım'dan bu yana en düşük olan 1,527.88 puan seviyesinden işlem gördü. Biri hariç 33 sektörün tamamı düşüşle kapandı. Nikkei 225 Hisse Senedi Endeksi yüzde 1.8 azalarak 18,883.42 puan seviyesine indi. ABD ve Avrupa hisseleri, petrol fiyatlarındaki çöküş ile Cuma günü düştü ve çöp tahvil piyasasındaki kargaşa, 2015 yılında yapılacak son Fed toplantısı öncesi yatırımcı endişelerini artırdı.

Sydney'de Perpetual Ltd. yatırım stratejisi bölüm başkanı Matthew Sherwood, “ Mevcut algı çok zayıf. Dokuz yıldır gerçekleştirilecek ilk faiz artırımına doğru ilerliyoruz ve emtia fiyatlarının düşmeye devam ettiği bir ortamdayız. Avrupa ve Japonya'da toparlanma henüz başlamadı. ABD yeterince güçlü görünüyor ama yinede bu, tarihindeki en zayıf toparlanma” dedi.

Toyota Motor Corp. hisse senetleri yüzde 2.9 düşerken, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. hisseleri yüzde 1.8 değer kaybetti. SoftBank Group Corp. yüzde 2.6 değer kaybetti. Inpex Corp., petrol ihracatçılarının Topix Endeksi'ndeki en sert kayıpları vermesiyle, yüzde 2.9 indi. Aracı kurum Nomura Holdings Inc., 29 Eylül'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirerek, yüzde 3.1 geri çekildi.

 

Advertisement