Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:30'da güncellendi)

Altın, Fed'in gösterge faizi 2006'dan bu yana ilk kez artırması ve sonraki faiz artışlarının "kademeli" olarak gerçekleştirileceğini yeniden vurgulamasının ardından kazançlarını sürdürdü. Gümüş ve bakır de aerken saatlerdeki kazançlarını korudu.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) oybirliği ile aldığı karar ile, gösterge federal fonlar faizini yüzde 0-yüzde 0.25 aralığından yüzde 0.25-yüzde0.50 aralığına çıkardı.

Metallerin büyük bölümü, ABD^de güçlenen işgücü piyasasının Fed'i para politikasını sıkılaştırmaya yönelteceği beklentisi ile bu yılı kayıpla geçmeye yöneldi. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan metallerin cazibesini azaltıyor. Altının 2010'dan bu yana en ucuz seviyesleri yakınında seyretmesi ve bakırın altı yılın en düşük seviyesine yaklaşması ile birlikte, bazı traderlar, dikkatlerin sonraki faiz artışlarının zamanlamasına çevrilmesi ile birlikte, fiyatların taban seviyeleri yakınında olabileceğini düşünüyor.

New York'ta BMO Capital Markets Corp. emtia ürünleri işlemleri direktörü Tai Wong, "Fed başarılı bir şekilde, bir sonraki faiz artırımı için engelin oldukça yüksek olduğunu işaret etti," dedi.

Spot altın yüzde 0.8 yükselerek, New York saati ile 14:06'da ons başına 1,069.30 dolara geldi.

Mart vadeli bakır kontratları yüzde 0.6 yükselerek pound başına 2.0695 dolara çıktı.

Altın, güçlenen ABD verilerinin doları desteklemesi ile birlikte, son sekiz haftanın yedisinde düştü ve bakır geçen ay son altı yılın en düşük seviyesine geriledi.

(21:30'da güncellendi)