Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Uluslararası danışmanlık şirketi EY, teknolojik gelişmelerin önümüzdeki yıllarda bankaların işgücü kullanımını ve iş modellerini nasıl bir dönüşüme götüreceğine ilişkin “Küresel Bankacılık Görünümü 2016 - Yeteneğin Dönüşümü: Geleceğin Bankacısı” raporunu açıkladı. Rekabetin arttığı küresel pazarda sektörün geleceğine dair öngörüler sunan raporun sonuçlarına göre, bankacılığın teknolojiye, operasyon modeline, ürün ve süreçlerine bağlı dönüşümü, ancak çalışanlara odaklı bir şekilde gerçekleşecek. Geleneksel rollere sahip bankacıların sayısı azalırken, yeni roller ile birlikte görev tanımlarıda temelden değişim gösterecek.

EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı ve Finansal Hizmetler Sektör Lideri Selim Elhadef konu ile ilgili şunları söyledi:
“Bankalar, önümüzdeki yıllarda işgücü ihtiyacının niteliği ve işgücünün kullanımında teknolojik gelişmelere bağlı olarak temel değişimler yaşayacak. Bu değişimler, sektör genelinde karlılık baskısının artığı ve düzenlemelerin sıkılaştırıldığı günümüzde önemli bir farklılaşma alanı olacak. Özellikle bilgi teknolojileri ve mühendislik ile ilgili vasıfların bankacılık işgücünde her alanda ön plana çıkacağını öngörüyoruz. Bankaların yetenek havuzlarını bu yönde revize etmeleri, kurumsal gücün temelini güçlendirecektir. Küresel finansal krizin ardından karlılığı artırmaya yönelik benimsenen stratejiler, ancak teknolojinin işgücü kullanımı üzerindeki etkisi tamamıyla özümsendiğinde bankalar için somut getiriler sağlayacaktır”