Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 21 Aralık Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uludağ Üniversitesi'nde "Türkiye'nin İnsani Diplomasisi" konulu panele katılacak, kendisine verilecek fahri doktora takdim töreninin ardından, Bursa Stadyumu'nun açılış törenine ve Merinos Kültür Merkezi'ndeki, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Ekonomiye Değer Katanlar 2015 ödül törenine iştirak edecek.

(Bursa/14.00/16.00/18.30)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyaret için Azerbaycan'a gidecek.

(Ankara)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aleksandar Palas Otel'de uluslararası Türkoloji akademisyenleri, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatlar Birliği temsilcileri, Makedonya-Türkiye Ticaret Odası temsilcileri ve kanaat önderleriyle protokol yemeğinde bir araya gelecek.

- "Türkçenin Balkanlardaki Önemi" başlıklı panelin açılış konuşmasını yapacak Akdoğan, restorasyonu gerçekleştirilecek İshak Bey Alaca Camisi ile Üsküp Sultan Murat Hünkar Camisi'nde incelemelerde bulunacak, inşaatı devam eden Üsküp Uluslararası Balkan Üniversitesi Kampüsünü ziyaret edecek. Akdoğan, Türk öğretmenlerle resepsiyonda bir araya gelecek, Boris Traykovski Spor Salonu'nda konuşma yapacak.

(Üsküp)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri ile telefon görüşmeleri yaparak, sorunları ve önerileri hakkında bilgi alacak.

(Ankara/09.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Kooperatifler Günü dolayısıyla kooperatifçilik alanında akademik çalışma yapanlara, Amesia Çalışan Arılar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı ile yardımcı ve ortaklarına ödül verecek.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen hükümeti ile Husiler arasında, İsviçre'nin Cenevre şehrindeki görüşmelerin "diyaloğun devam etmesi" kararıyla sonuçlanmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Hizbullah komutanı Semir Kantar'ın, İsrail'in hava saldırısı sonucu Suriye'de öldürülmesinin ardından, İsrail ile Hizbullah arasında gerilimin artmasıyla yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Beyrut)

6- Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de içinde bulunduğu 36 kişinin askeri mahkemede yargılandığı Ariş davasının duruşması takip ediliyor.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı Tüketici Güven Endeksi ile kasım ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

AA