Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mısır Elektrik ve Yenilebilir Enerji Bakanlığı ile Elsewedy Electric ve Alman Siemens şirketleri arasında 238 milyon euro değerinde 6 trafo istasyonu inşa edilmesini içeren anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Elsewedy ve Siemens şirketleri ile imzalanan 238 milyon euro tutarında 6 trafo istasyonu inşa edilmesini öngören anlaşmaya ilişkin projenin 18 ayda tamamlanacağı belirtildi.

Siemens'in halihazırda Beni Suveyf, El-Burlos ve başkent Kahire'nin doğusunda inşa edilmesi planlanan yeni idari başkentte, toplam 14 bin 400 megavat kapasitesinde 3 elektrik santrali inşaatının devam ettiği ifade edilen açıklamada, inşa edilecek 6 trafo istasyonunun söz konusu enerjinin ulusal elektrik ağına bağlanmasında yardımcı olacağı kaydedildi.

Mısır Elektrik Bakanlığı, 14 Mart'ta Mısır'ın Şarm eş-Şeyh kentinde düzenlenen "Geleceğin Mısır'ı" başlıklı ekonomi kongresi çerçevesinde, enerji alanında Alman "Siemens" şirketiyle 10 milyar dolar değerinde, yatırım anlaşması için mutabakat zaptı imzalandığını açıklamıştı.

AA