KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki artışın küresel hisse senetlerini desteklemesi ve güçlü tüketimin ABD ekonomisine olan güveni artırdığını gösteren veri ardından yükseldi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saatiyle 15:47'de yüzde 0.2 tırmanarak 131.31 puan seviyesine ulaştı. Göstergedeki 10 sektör içerisinden enerji ve hammadde şirketleri yükselişe öncülük etti. Avustralya, Hong Kong ve Singapur'da piyasalar kısaltılmış işlem günlerinden Perşembe günü yükselirken, Malezya, Endonezya, Filipinler ve Sri Lanka piyasaları kapalı durumda. Sydney'de, dünyanın en büyük madencilik şirketi olan BHP Billiton Ltd. yüzde 5.3 yükseldi.

Bu haftaki yükseliş, Asya hisse senetlerinin 2015 yılındaki kötü performasını iyileştirdi. MSCI Asya Pasifik Endeksi, Çin'de yavaşlayan büyümeye ve düşen emtia fiyatlarna bağlı olarak 2002 yılından bu yana ilk kez ardı ardına gerçekleşen kayıplarla, bu yıl yüzde 4.8 düşmeye yöneldi. Standard & Poor's 500 Endeksi, bu yılki kayıplarını silerek Çarşamba günü yüzde 1.2 yükseldi.

Melbourne merkezli IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, “Hisse senetleri piyasaları iyi bir Noel tatili geçirmeye ve yeni yılda mevcut sistematik sorunların etkileriyle başetmeye hazır gibi görünüyor” dedi.

 

Advertisement