Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 26 Aralık Cumartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yi Mabeyn Köşkü'nde kabul edecek, Haliç Kongre Merkezi'nde "Asım'ın Neslinden Bir Usta Recep Tayyip Erdoğan" programına katılacak. (İstanbul/14.00/19.30)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi'nde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yi kabul edecek.

Dolmabahçe Ofisi'nde Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halit Hoca ve eski Suriye Başbakanı Riyad Farid Hicab'ı birlikte kabul edecek Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenecek toplantıda İstanbul'un AK Parti'li belediye başkanları ile bir araya gelecek.

(İstanbul/12.00/15.00/17.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul İktisatçılar Derneği tarafından düzenlenen "Göç ve Ekonomi" temalı, "Sabahattin Zaim İslam ve Ekonomi Sempozyumu"na katılacak. (İstanbul/10.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akçadağ, Doğanşehir, Yeşilyurt ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerini ziyaret edecek.

(Malatya/10.30-16.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1-İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rus uçaklarının saldırıları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

4- Yemen'de Hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

5- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki yürütülen operasyonlar takip ediliyor.

(Riyad)

6- Mısır'da İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de sanıklar arasında yer aldığı İsmailiyye davasının duruşması takip ediliyor.

(Kahire)

AA