Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Şanghay'da, bu yılın en kötü performans gösteren sanayi metali olan nikel Çin'den gelen verinin sanayi sektöründe karların tekrar azalmasını işaret ederek en büyük metal tüketicisinde imalatta yavaşlamanın altını çizmesinin ardından düşüşünü beşinci güne taşıdı.

Nikel, yüzde 0.8 düşerek Şanghay saatiyle 11:18'de tonu 68,600 yuandan (10,619 dolar) alıcı buldu. Geçtiğimiz hafta nikel, aşırı arzın metal fiyatlarını baskılandığı bir dönemde Çin'de talebin yavaşladığı endişeleriyle yüzde 1.9 düşmüştü. Londra Metal Borsası (LME), İngiltere'de tatil olması nedeniyle kapalı olacak.

Nikel, Çin'in paslanmaz çelik sektöründe yavaşlayan talebe bağlı olarak bu yıl Şanghay'da yüzde 32 değer kaybetti ve bu sert düşüş, bazı üreticileri gelecek yıl arzı yüzde 20 azaltılacağına ilişkin açıklama yapma konusunda teşvik etti.

Argonaut Securities (Asya) Ltd. analisti Helen Lau, “Eğer, arzda kesintiye gitme hızı düşük gerçekleşirse, metal fiyatlarının yukarı gitmesi zaman alır. Alüminyum veya nikel gibi bir çok emtia göreceli olarak ucuz kalmaya devam ediyor” dedi.