Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, ABD ve Avrupa hisse senedi piyasalarını takip eden kamu hizmetleri ve tüketici şirketlerinin yükselmesiyle değer kazanarak bölgesel göstergedeki yıllık kayıpları azalttı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong saatiyle 16:25'te yüzde 0.1 artarak 131.89 puan seviyesine ulaştı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yükselişine dokuzuncu günde devam ederek, Şubat ayından bu yana en uzun yükseliş sürecini gerçekleştirdi.

Asya hisse senetleri göstergesi, Singapur'da Noble Group Ltd. ve Macau şirketlerinin öncülüğünde yıllık 4.4 düşüşe hazırlandı. Yılın ilk altı ayında küresel hisse senetlerinden daha iyi performans gösteren Asya hisse senetleri, Çin'den gelen beklenmedik yuan devalüasyonu ve Fed faiz artırımına ilişkin görünümün yatırımcıların bölgesel hisse senetlerine olan risk açlığını azaltmasıyla, yılın ikinci yarısında düştü. Gösterge, Aralık ayında görece istikrara kavuşarak yüzde 0.1 kazanca yöneldi.

Tokyo'da SMBC Nikko Securities Inc.'den Chihiro Ohta, “yatırımcılar küresel hareketlere ve yılı artıda kapatabileceğimize ilişkin rahatlamaya tepki verdi. Petrol fiyatları tarafından yönlendirilmeye devam edeceğiz. Gelecek yılın ilk çeyreğinde ya da ilk yarısında bu duruma dikkat etmeliyiz” dedi.