Advertisement
EKONOMİK VERİLER VE GÜNDEM ABONE OL

 Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Ocak Cuma

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek.

- Erdoğan, Kolombiya Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto Saavedra, Bangladeş Büyükelçisi M. Allama Sıddiki ve Svaziland'ın Türkiye'ye Akredite Büyükelçisi Joel Musa Nhleko'yu, güven mektubu takdimi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

(Ankara/11.00/12.30/13.15/14.00/16.30)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Yatırımlar Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık edecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilecek.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Kadın ve Gençlik Kolları tarafından düzenlenen MKYK toplantılarına da katılacak.

(Ankara/11.00/13.30/14.30/16.30/19.00/20.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve yönetim kurulu üyelerini, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde kabul edecek.

(İstanbul/10.30)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, Bilim Sanat ve Kültür Merkezini, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci" konulu sivil toplumla diyalog toplantısına katılacak.

(Eskişehir/10.20-17.30)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TOBB'un öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının ortak ödül törenine katılacak, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının "İnegöl'ün Yıldızları" ödül törenine iştirak edecek.

(Bursa/12.00/16.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünün düzenlediği programa katılacak, Şırnak'ta teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet'in cenaze törenine iştirak edecek, Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Eğitim ve Uygulama Binaları İnşaatı Temel Atma Merasimi'nde yer alacak.

(Afyonkarahisar/11.00/12.10/14.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Selçuk Özdağ ve Nükhet Hotar, parti genel merkezinde, "Beyaz Baston Dünya Görme Engelliler Günü" vesilesi ile görme engelli vatandaşlar ile bir araya gelecekler.

(Ankara/10.00)

6- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulu'nda uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00)

- TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkililerinden brifing alacak.

(TBMM/10.30)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dövizle askerlik, nüfus hizmetleri, küçük ve orta ölçekli işletmelere prim desteğiyle ilgili düzenlemelerin de yer aldığı kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suudi Arabistan'da aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edilmesine yönelik gelişmeler izleniyor.

(Riyad/Tahran/Bağdat)

2- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Şam/Halep)

4- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

5- Lübnan parlamentosunda, cumhurbaşkanı seçimi için yapılacak 34'üncü toplantı izleniyor.

(Beyrut)

6- Yemen'de hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler izleniyor.

(Sana)

7- Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'deki yürütülen operasyonlar takip ediliyor.

(Riyad)

EKONOMİ

1- TÜİK, geçen yılın aralık ayına ait, finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarına ilişkin istatistikleri açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne ait hizmet binasının kat karşılığı usulüyle ihalesi yapılacak.

(Ankara/14.00)

AA