Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Investment Management Co., doların yuan karşısındaki yükselişini genişleteceği yönünde pozisyon aldığını açıkladı.

Çin parası geçtiğimiz altı ay içerisinde dolar karşısında yüzde 5.5 düşerken, sadece geçtiğimiz hafta Çin'de Ağustos ayından beri görülen en büyük çöküşün etkisiyle yüzde 1.5 düşüş kaydetmişti. Çin'deki mevcut ekonomik yavaşlamanın Döviz piyasasına etkisiyle, Avustralya Doları'nı düşerken Japonya Yeni'ni destekleniyor.

Singapur'da “ABD Doları'nın yükseliş trendi bozulmayacak ve döviz kuru rejimindeki değişiklikler yuanın önümüzdeki altı ay ile 12 ay arasında zayıflaması için ek neden oluyor” diyen Pimco portföy yöneticisi Luke Spajic, “Biz, yuan ve diğer Asya'lı gelişen piyasa paraları sepeti karşısında güçlü bir ABD Doları tarafında pozisyon aldık” şeklinde görüş bildirdi.

PIMCO'nun açıklamasına göre, Çin Merkez Bankası (PBOC) faiz oranlarında 50 baz puanlık indirime giderken, zorunlu karşılık oranlarını en az 150 baz puan aşağı çekecek. PBOC, geçtiğimiz yıl söz konusu iki araçta da indirim yoluna gitmişti.