Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Çin'in para birimini desteklemeye yönelik çabalarının küresel finans piyasalarını sarsan kargaşayı yatıştırabileceği beklentilerini artırması ile birlikte, emtia üreticilerinin kayıplarını geri alması ve teknoloji hisselerindeki yükselişin ardından, dün olduğu gibi bugün de öğleden sonra gelen alımlarla toparlandı.

Hisse senetleri, son dört yılın en keskin haftalık kaybını yaşamasının ardından, iki seanstır dalgalı bir seyir izliyor ve erken saatlerdeki ralliler etkisini yitirdikten sonra, seansın son bir saatinde tekrar canlanma meydana geliyor. Intel Corp. ve Apple Inc., teknoloji grubunun ikinci güne taşıdığı kazançlara öncülük etti. Enerji hisseleri ise yüzde 2.3'e kadr genişlettiği kayıplarını geri aldı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.8 artarak 1,938.80 puandan kapandı ve günün büyük bölümünü kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra, iki haftanın en güçlü yükselişini gerçekleştirdi. Dow Jones Endeks 117.65 puan ya da yüzde 0.7 yükselişle günü 16,516.22 puanan tamamladı. Nasdaq Bileşik Endeksi % 1 yükseldi.

Solaris Asset Management idari direktörü ve şef yatırım yetkilisi Tim Ghriskey, "Bu satış dalgasında yavaş fakat emin bir şekilde tabanı buluyoruz," dedi ve "Enerji sektöründeki düşüşlerin bir miktar teknik destekle karşılaştığı şeklinde konuşmalar var ve bu kısa vadeli bir taban. Geri çekilme çok fazla yeni haberlere dayanmıyordu" şeklinde görüş belirtti.