Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisse senetleri, geçen yılki sert satışlar sırasında gördüğü seviyeşerin altına indikten ve kısa bir süreliğine ayı piyasasına girdikten sonra toparlandı. Kazançlara küçük şirketlerdeki yükselişler öncülük etti.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 2.8 kadar düştükten ve volatilite göstergesinin Eylül ayından bu yana en yüksek seviyesine çıkmasını sağlamasının ardından yüzde 1.4 yükseldi ve yerel saat ile 14:36'da 2,990.80 puana çıktı. ChiNext düşük sermayeli şirketler endeksi, endeks dahil 28 şirketin piyasaya istikrar kazandırmaya yönelik adım atmayı taahhüt etmesinin ve bazılarının altı ay boyunca hisse satışı yapmayacağını duyurmasının ardından yüzde 5.5 yükseldi. Hengsheng Asset Management Co., ülkenin en büyük iki şirketi Industrial & Commercial Bank of China Ltd. ve PetroChina Co.'nun yükselişe katılamaması ile birlikte, devletin destek alımlarıa ilişkin bir işaret görülmediğini kaydetti.

Şanghay'da Hengsheng Asset fon yöneticisi Dai Ming, "Piyasa çok fazla düştü ve bazı yatırımcılar tepki alımları yapıyor," dedi. Hisse senedi varlıklarını koruyan Dai Ming, rallilerde satış yapabileceğini belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi Aralık ayındaki zirvesinden yüzde 20 kadar düştü ve Bloomberg tarafından takip edilen 93 gösterge endeks arasında en kötü performans gösteren endeks oldu. Fiyatların belli bir dönemde ne denli hızlı düştüğünü ya da yükseldiğini gösteren 14 günlük RSI göstergesi Çarşamba günü 25.6 seviyesindeydi. Bu göstergenin 30 seviyesinin altına düşmesi fiyatların artmaya hazırlandığını işaret ediyıor. Şanghay Bileşk Endeksi'ndeki 1,122 şirketin 529'unun RSI göstergesi 30 seviyesinin altında. Ağustos ayında yaklaşık 5 trilyon dolarlık erimeye yol açan satış dalgası sırasında bu rakam 280'di.