Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un sevk edildiği Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybettiği bildirildi.

Sabah saatlerinde spor yaparken fenalaşarak kalp krizi geçiren Koç, Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, ardından helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevkedilmişti.

Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada tüm müdahalelere rağmen Koç'un kurtarılamadığını bildirildi. Koç Holding'den yapılan açıklamada ise, "Bu sabah saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa V. Koç’u tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyiz." denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle Rahmi Koç ve Ali Koç'u telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, vefat eden iş adamı Mustafa Koç'un kardeşi Ali Koç'u telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu kapsamında bulunduğu Davos'ta, Mustafa Koç'un vefatı üzerine kardeşi Ali Koç'u telefonla arayarak taziyede bulundu.

Davutoğlu'nun aradığı sırada, Ali Koç'un yanında Rahmi Koç'un da bulunduğu öğrenildi.

Davos'ta bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ülkemizin saygın ailesinin çok değerli bir insanının hayatını kaybetmiş olması hepimizi üzdü. Ailesine başsağılığı diliyoruz. Mekanı cennet olur inşallah" dedi.

"Hepimizi gerçekten bu ani ölüm üzdü" ifadesini kullanan Şimşek, Mustafa Koç'un ölümünün, Türkiye için, iş dünyası için büyük bir kayıp olduğunu bildirdi.

Koç Holding tarafından, vefat eden iş adamı Mustafa Koç'un cenazesinin 24 Ocak Pazar günü öğle namazını müteakiben Teşvikiye Camii'nden kaldırılacağı ve Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.

Holding'ten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa Koç'un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii'nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedilecektir. Taziyeler, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibarıyla 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli’nde saat 16.00 ila 19.00 arası kabul edilecektir."

Mustafa Vehbi Koç Kimdir?

Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, ailesinin üçüncü kuşak üyesi ve işadamı.

Dedesi Vehbi Koç ve babası Rahmi Koç'un ardından Koç Holding'in yönetimine geçen Mustafa V. Koç, İsviçre'deki lise öğreniminin ardından ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun oldu.

Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü ve 2003 yılında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı olan Mustafa V. Koç'un üye olduğu ve çalışmalarında bulunduğu kuruluş ve organizasyonlar: Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Genç Başkanlar Organizasyonu, JP Morgan Uluslararası Konseyi, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurulu, Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi,Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Mütevelli Heyeti, Bilderberg Toplantıları Yürütme Kurulu.

2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi.

Hobileri golf, binicilik, havacılık, Scuba olan Mustafa V. Koç, İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi de olan Koç, İngilizce ve Almanca biliyor.

İzmir’in önemli levanten ailelerinden Giraud’ların kızı olan Caroline Giraud ile hayatını birleştiren Mustafa V. Koç'un Esra ve Aylin adında iki kızı bulunuyor.