KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadeli kontratları düşerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'ni 2014'ten bu yana görülen en düşük seviyeye çeken çöküşün henüz sona ermediğini işaret etti.

Mart vadeli S&P 500 endeks vadeli kontratlı yüzde 0.4 düşerek New York saatiyle 06:00'da 1,848 puan seviyesine geriledi. Endeks, gün sonundaki yükselişe karşın Çarşamba günü yüzde 1.2 düşüş kaydetmişti. Dow Jones endeks vadeli kontratları yüzde 0.5 azalarak 15,644 puan seviyesine indi.

Küresel hisse senetlerinde bu yılın başında görülen aşağı yönlü hareket, petroldeki düşüşün ve Çin'deki yavaşlamanın yatırımcı algısını olumsuz yönde etkilemesiyle daha da kötüleşerek, ABD hisse senetlerinin piyasa değerinden 2.2 trilyon dolar silinmesine neden oldu. Japonya'dan Almanya'ya ve Brezilya'ya kadar yatırımcılar, ayı piyasasına giren hisse senedi piyasalarıyla karşı karşıya kaldı. S&P 500 Endeksi, yıl başından bugüne yüzde 9 düşüş kaydetti.

Yatırımcılar, gelecek hafta gerçekleştirilecek Fed toplantısı öncesi ABD faiz artırımına ilişkin sinyal alabilmek için ekonomik gelişmeleri yakından takip ediyor.

 

Advertisement