Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, merkez bankalarının ek teşvik açıklayacağına ilişkin spekülasyon ile birlikte 3.5 yılın düşük seviyesinden yükseldi.

Tokyo'da Japonya Topix Endeksi, Eylül'den bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirerek Perşembe günkü satış dalgasının kayıplarını sildi. Hong Kong hisseleri, Haziran 2012'den bu yana görülen en düşük seviyeden sıçradı. Enerji hisseleri, petrol fiyatlarının önceki seanstaki kazançlarını genişletmesiyle Asya'da yükselişlere öncülük etti.

Japonya Topix Endeksi, 9 Eylül'den bu yana en güçlü günlük yükselişini gerçekleştirerek yüzde 5.6 tırmandı. Nikkei 225 Endeksi, yüzde 5.9 yükselerek haftalık kaybını yüzde 1.1'e indirdi. Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 2.6 yükseldi.

Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.1 artarak yükselişini ikinci güne taşıdı. Wellington, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.7 yükselirken, Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 2.1 artış gösterdi ve haftalık kaybını yüzde 2'ye indirdi.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. yatırım stratejisi birim yöneticisi Shane Oliver, “Merkez bankalarının daha güvercin görünmesiyle birlikte süvarilerin piyasayı kurtarmaya geldiği söylenebilir. Tünelin ucunda ufak bir ışık var. En kötüsünü muhtemelen atlattık ve yıl sonunda durum şu an olduğundan daha iyi olacak” dedi.