Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri, Çin'le ilgili endişenin büyümesi ve petrol fiyatlarındaki düşüşün tetiklemesiyle kayıplarını ikinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, enerji ve emtia hisselerinin düşüşe öncülük etmesiyle Londra saatiyle 8.07'de yüzde 1.6 geriledi. Çin'deki para çıkışı, Çin hisselereindeki düşüşü destekledi ve petrol tekrar 30 doların altına indi.

2011'den bu yana gerçekleşen en büyük iki günlük ralli İtalyan bankalarının ve emtia üreticilerinin satışlarıyla kısa süreli oldu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin ek teşviğe dair işaret vermesiyle, geçen hafta daha yukarıda kapandıktan sonra hisseler, Pazartesi günü tekrar düştü. Petrol ve küresel hisseler arasındaki korelasyon artıyor ve iki varlık sınıfı birbirleriyle 2013 yılından daha fazla bağlantılı.
Siemens AG, yıllık kar tahmininin artmasının ardından yüzde 3.9 yükseldi. Royal Philips NV, dördüncü çeyrekte, medikal ekipmanlardaki büyümeye bağlı olarak tahmin edilen yüksek kar açıklamasının ardından yüzde 4.2 değerlendi.

EasyJet Plc tahminleri tutturamadıklarını açıklamalarının ardından yüzde 3.1 düştü. Deutsche Post AG, Suisse Group Ag'nin kendileriyle ilgilil tavsiyesini düşürmesinin ardından yüzde 3.3 değer kaybetti.