KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Mevcut durumdaki algının ne kadar kötü olduğunu anlamlandırmaya çalışan Avrupalı yatırımcılar şu değerlendirmede bulunulabilir: Avrupa hisse senetlerinin bu kadar düşük bir seviyede bulunduğu bir önceki zaman, bölge tüm zamanların en uzun resesyonuyla mücadele ediyordu ve kurumsal karlar üçüncü yılda da daralmak üzereydi.

Ekonomik iyileşmeye ilişkin işaretler, düşüş bekleyenlerin içinde bulunulan küresel kargaşada Euro Stoxx 50 Endeksi'ni baskılayarak, Eylül 2013'ten bu yana görülen en düşük kapanışına sürüklemesine engel olamadı. Endeks, Londra saatiyle 08:37'de yüzde 0.8 düştü.

Petrol fiyatlarındaki düşüşten İtalyan bankalarında takipteki kredilere kadar çeşitli endişeler, Avrupa hisselerinin ucuzdan almak isteyenlerin dikkatini çekmeyi başaramamasıyla, bölgenin toparlanmasını gölgeledi.

Londra'da “gerçek ve algı arasında uçurum var” diyen Pictet Asset Management baş stratejisti Luca Paolini, “Avrupa, parasal genişleme, ucuz değerlemeler, iyileşen karlar ve toparlanan ekonominin bulunduğu bir dönemde ayı piyasasında bulunuyor” şeklinde görüş bildirdi.

 

Advertisement