Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Deutsche Bank AG, Almanya'nın en büyük bankasının riskli tahvil ödemelerini gerçekleştirmekte zorluk çekeceğine ilişkin endişelerin etkisiyle, tahvillerinin bir kısmını geri almayı değerlendiriyor. Bankanın hisse senetleri yükseldi.

Banka, alımları gerçekleştirmeye rahatlıkla yetecek nakde sahip olmakla birlikte herhangi bir karar verilmiş durumda değil. Dsöz konusu değerlendirmenin özel olması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynağa göre tahvil alımı banka için henüz cazip görünmüyor olabilir. Financial Times'ın Salı günkü haberine göre böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde alımlar CoCo denilen bankanın en riskli tahvillerini içermeyecek. Frankfurt merkezli bankanın basın sözcüsü Renee Calabro, yorum yapmayı kabul etmedi.

Deutsche Bank CEO'su John Cryan, şirket piyasa değerinden Pazartesi günü neredeyse 2 milyar euro (2.3 milyar dolar) silinmesi ardından yatırımcıları ve çalışanları, bankanın “kaya gibi sağlam” olduğu konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Dusseldorf'ta Bankhaus Lampe KG analisti Neil Smith, “Şirketin karlarını devam ettirebileceğine ve sermaye rasyolarını iyileştirebileceğine ilişkin endişeler mevcut. Bu nedenle özellikle Deutsche Bank gibi bilanço daraltan bankalar için, yeterli likiditeyle birlikte, tahvil geri alımları çok mantıklı” dedi. Smith, banka hisselerinde al tavsiyesi veriyor.