Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisse senetleri, Topix Endeksi'nin 2008 yılından bu yana gerçekleştirdiği en güçlü iki günlük yükselişin ardından, petrol aramacılığı yapan şirketler ve madencilik şirketleriyle düştü. Softbank Group Corp., şirketin rekor düzeydeki hisse geri alım açıklaması sonrası yükselişini ikinci güne taşıdı.

Japonya Topix Endeksi, Tokyo saatiyle 12:50'de yüzde 1.3 düşerek 1,279.99 puan oldu. Endeks, geçtiğimiz iki gün içerisinde yüzde 8.4 arttı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1.5 düşerek 15,817.52 puan seviyesine geriledi. Yen, yükselişini ikinci güne taşıyarak dolar karşısında 113.79'dan işlem gördü.

Tokyo'da SMBC Nikko Securities Inc.'den Chihiro Ohta, “Japonya piyasası iki gündür yükselişteydi. Bu nedenle yatırımcılar kar realizasyonuna gidiyor olabilir. Riskten kaçış havası dün biraz zayıflamıştı ama piyasalarda fırtına devam ediyor ve hala istikrara kavuşmuş değil” dedi.

Topix Endeksi'nde bulunan 33 alt endeks arasında en fazla düşüşü madencilik, petrol ve kömür şirketlerini içeren endeks gerçekleştirdi. Enerji araştırma şirketi Inpex Corp ve Japon Petroleum Exploration Co. yüzde 5.4'ün üzerinde düşerken, Nittetsu Mining Co. yüzde 1.4 geri çekildi. Petrol, Salı günü dünyanın en büyük petrol üreticileri arasındaki anlaşmanın küresel arz fazlası sorununu çözmekte başarısız olacağına ilişkin kaygılar nedeniyle düştü.