Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, petrolün kazançlarını ikinci güne taşımasıyla altı haftanın yükseğine tırmanırken, Malezya ringgiti gelişen para birimlerini destekledi. Hong Kong'da işlem gören Çin hisseleri ralli yaptı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi iki haftadan daha uzun bir süredeki en uzun süreli kazancına yöneldi. The Hang Seng China Enterprises Endeksi, PetroChina Co.'nun bu yılın en yüksek seviyesini görmesiyle  bölgedeki gösterge endeksleri içinde en fazla yükselişi gerçekleştirdi. Malezya'nın ekonomik büyümesinin beklenenden daha az yavaşlamasıyla ringgit güçlendi. Endonezya rupisi, Endonezya Merkez Bankası'nın beklenene paralel bir şekilde, faiz indirimine gitme kararı almasından önce yükselirken, Meksika pesosu, ülkenin sürpriz bir şekilde borçlanma maliyetlerini artırmasının ardından değer kazandı.

Bangkok'ta BBL Asset Management Co'dan Peerapong Jirasevijinda, "Gelişen piyasalar kötü dönemi muhtemelen gerde bıraktı ve kademeli sıçrama yolunda. Çin ekonomisi ve petrol fiyatları toparlanmaya yönelik olumlu işaretler verirken, Amerikanın hızlı faiz atırımına gideceği ile ilgili korku hafifledi" dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, 10 endüstri gurubunun tamamının tırmanışıyla, Londra saati ile 08:16'da yüzde 1.2 yükselerek 744.91 seviyesine geldi.