Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, emtia üreticilerindeki düşüşlerin, beklenenden daha iyi kar açıklayan Air France-KLM ve Accor SA hisselerine gelen alımlarla dengelenmesi sonucu, iki haftanın en yüksek seviyesi yakınında dalgalandı.

Anglo American Plc ve Rio Tinto Group, dünkü yüzde 8.1'lik rallinin bu yılın kaybını silmesi ve Ocak ayındaki düşük seviyeden başlayan çıkışı yüzde 28'e genişletmesinin ardından, madencilik sektörünü aşağı çekerek, bu sektörün Stoxx Europe 600 Endeksi'nde en kötü performans gösteren grup olmasına yardımcı oldu. Air France-KLM ve Accor en az yüzde 5.1 tırmandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saati ile 9.37'de yüzde 0.1 yükseldi. Gösterge endeks, küresel büyümeye yönelik endişeler, petrol fiyatlarındaki düşüşlerin derinleşmesi, bankalardaki satışlar ve merkez bankası desteğine olan güvenin azalması gibi sorunlar dolayısıyla, geçen hafta 2013 yılının düşük seviyesine indi.

Zurih'te Julius Baer Group Ltd'den Christian Gattiker, "Son dönemde oldukça hoş bir sıçrama gördük, çünkü biraz soluklanmaya ihtiyacımız vardı," dedi ve "Her gün yüzde 2'lik bir artış görmeyeceğiz. Gelecek haftalarda bazı toparlanmalar bekliyoruz, ancak durum halen belirsiz. Çöp durumundaki ya da darbe almış hisseleri satın almıyoruz. Banka hisselerini geri almak için henüz erken" dedi.

Euro bölgesi hisse senetlerindeki volatiliteyi gösteren endeks düşüşünü beşinci güne taşıdı ve Ekim'den bu yana en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirdi. Euro Bölgesi hisseleri bu yıl görülen güçlü satışların ardından ucuzladı. Stoxx 600 endeksindeki hisse senetlerinin toplam değeri tahmini kâr toplamının 14.5 katı düzeyinde ve bu, Nisan seviyesine göre yüzde 17 aşağıda.