Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, ABD hissesenetlerinde dün görülen düşüşün ardından, petrol fiyatlarındaki gerileme ve yendeki güçlenmenin Japonya hisselerine satış getirmesinin etkisiyle değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, ham madde üreticileri ve tüketici hisselerinin öncülüğünde, Tokyo saati ile 10:03'te yüzde 0.7 aşağıda seyrediyordu. Endeks böylelikle 2016 yılı kaybını yüzde 9.5'e genişletti. Ham madde hisseleri, gösterge endekstekikayıplara öncülük etti. Japonya'da Topix Endeksi, yenin Salı günü dolar karşısında  yüzde 0.7 güç kazanmasının etkisiyle kaybını yüzde 1.4'e kadar çıkardı. Ham petrol New York'ta yüzde 4.6 değer kaybetti.

Sydney'de CMC Markets şef piyasa analisti Ric Spooner, "Hisse senedi piyasaları son dönemde bir miktar ralli yaptı, ancak işaretler şnu gösteriyor ki, yatırımcılar 2016 yılında göreceli olarak riskten kaçınma eğilimi taşıyorlar," dedi ve "Yatırımcılar bir dizi makro endişeden dolayı rahatsızlık hissetmeyi sürdürüyor"şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, madencilik sektörü hisselerindek yüzde 3.3'lük kaybın ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.3 gerilerken, Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprieses Endeksi yaklaşık iki haftanın en sert düşüşünü gösterdi. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1.4 düştü.