KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yuan, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) referans yuan kurunu ardı ardına beşinci günde de azaltarak dolar karşısında 6.5452 seviyesine çekmesi ve ABD'den gelen verinin ekonominin güçlendiğini işaret etmesi ardından değer kaybına yedinci günde de devam ederek Aralık'tan bu yana görülen en uzun düşüş sürecini gerçekleştirdi.

PBOC referans kuru azaltarak 6.5452 seviyesine çekti. Oversea-Chinese Banking Corp.'a göre yuanın değer kaybı PBOC'nin Döviz sepeti karşısındaki hareketlere daha fazla önem verdiğini gösteriyor. Bloomberg'in Aralık ayında ortaya çıkardığı ve yuanın 13 para karşısındaki değerini takip eden bir CFETS RMB Endeksi replikası Çin parasının geçtiğimiz sekiz haftada 101 ve 99 arasında işlem gördüğünü gösteriyor.

Singapur'da OCBC ekonomisti Tommy Xie, “Geçtiğimiz hafta verilen kilit ileti, yetkililerin yuanın dolar yerine döviz sepetine karşı istikrarını korumak olduğu yönünde” dedi.

China Foreign Exchange Trade System fiyatlarına göre yuan, Pazartesi günü Şanghay saatiyle 13:34'te yüzde 0.1 düşerek dolar karşısında 6.5479 seviyesine gerilerken, Hong Kong'da yüzde 0.06 düşerek 6.5502 oldu.

 

Advertisement