Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 5 Mart Cumartesi

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran'da bazı temaslarda bulunacak.
(Tahran)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda, 'Türkiye'nin Geleceği İçin Büyük Buluşma' çağrısı yapacak.

(Ankara/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, olası afet ve acil durumlarda devreye sokulan İstanbul Afet Müdahale Planı'nın masabaşı tatbikat programına katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adel Kalemcilik Fabrikası açılışına katılacak, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı Ödül Töreni'ne iştirak edecek, Türkiye Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelecek.

(Kocaeli/13.00/İstanbul/17.30/19.30)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı siyasi parti ve kurumların yetkilileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/14.00)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu 12. Dönem Açılış Töreni'ne katılacak.

(Ankara/12.30)

5-TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri, Çevre ile Milli Eğitim bakanlıkları ve bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ile Filistinliler arsında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

6- ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk basın toplantısı yapacak.

(Bağdat)

AA