Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, ham petroldeki yükselişlerle birlikte emtia hisselerindeki çıkışları, Çin büyümesine yönelik endişelerden dolayı tüketici hisselerine gelen satışların dengelemesi ile birlikte hafifçe yükseldi. Standard & Poor's 500 ENdeksi (S&P 500) bir yılı aşkın sürenin en uzun süreli günlük çıkış dönemini yaşadı.

S&P 500 Endeksi'ndeki enerji şirketleri, ham petrol fiyatlarındaki yükselişin desteği ile, Ekim ayından bu yana en güçlü haftalık kazancını gerçekleştirdikten sonra, çıkışına devam etti. Exxon Mobil Co. yüzde 2.6 yükselerek dört ayın en yüksek seviyesine çıktı. Monsanto Co., ham madde grubunun 2016 yılı kayıplarını geri alması ile birlikte yüzde 3 prim yaptı. Microsoft Corp. ve Apple Inc., en az yüzde 1.1 düşerek teknoloji hisseleri üzerinde baskı oluştururken, Netflix Inc. yüzde 6 düştü. Nike Inc. ve Amazon.com.Inc. yüzde 2.2'den fazla değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.1 yükselerek 2,001.76 puandan kapandı ve 5 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini sürdürdü. Endeks öte yandan yükselişini beşinci güne taşıdı ve geçen yılın Ekim ayından ve Aralık 2014'ten bu yana en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirdi. Endeks bu yıl ikinci kez 100 günlük ortalamasının üzerinde günü sonlandırdı. Dow Jones Endeksi 67.18 puan ya da yüzde 0.4 yükselerek 17,073.95 puandan kapandı. Nasdaq 100 ENdeksş yüzde 0.6 düşerken, Russell 2000 Endeksi yüzde 1.1 yükseldi.

Santa Fe, New Mexico'da Thornburg Investment Management Inc. hisse senedi işlem müdürü Thomas Garcia, "Petrolün yükselmeye devam etmesi ve bir süredir kıramadığı 40 doların üzerine çıkması ile birlikte, temel konu tekrar emtia," dedi.