Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, bölgesel gösterge endekslerin üç haftanın en büyük düşüşlerini yaşamaları ile birlikte değer kaybetti. Japonya hisse senetleri, güçlü yenin ihracatçı şirketlerin karlarını olumsuz etkileyeceği endişesi ile düşüşünü ikinci güne taşırken, Çin hisse senetleri, ihracatın düştüğünü göstermesi beklenen veri öncesi değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.2'lik kazancını geri verdi ve Tokyo saati ile 10:50'de yüzde 1 düşerek 124.98 puana çekildi. Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında güç kazanması ve revize verinin ülke ekonomisinin 4. çeyrekte yıllıklandırılmış rakamla yüzde 1.1 daralarak son üç çeyrekte ikinci kez gerilediğini göstermesi sonrası yüzde 1.8 geriledi. Endeks böylelikle 12 Şubat'tan bu yana en büyük kaybına ilerliyor.

Sydney'de CMC Markets Asia Pacific Ltd. şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Bir miktar coşkunluk yaşıyor olabiliriz," dedi ve "Güvende kayda değer bir artış görüyoruz, ayrıca, fiyatlarda da çok önemli bir hareket de görüyoruz. Japonya piyasaları önemli ölçüde yükseldi ve bu durum onları düzeltmeye karşı duyarlı hale getirdi. Büyüme rakamı da Tokyo'da satışları tetikleyen bir unsurdu" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.5 düştü ve iki haftanın en yüksek seviyesinden gerileyerek son altı günde ilk kaybını yaşadı. Çin'de dış ticaret verileri açıklanacak ve Beijing'de Ulusal Halk Kongresi yıllık toplantısının devam ettiği bir dönemde,ihracatın düşüşünü sekizinci aya taşıması bekleniyor. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.9 geriledi.