Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya ve Almanya'da devlet tahvillerinin negatif getiri sunması ve hisse senedi değerlemelerinin gerilmesiyle, Pimco yüksek kaliteli şirket tahvilleri, çöp tahviller ve banka kredilerinin riske göre düzeltilmiş olarak daha iyi bir alternatif olduğunu söyledi. ABD devlet tahvillerine olan talep bu hafta yapılacak olan 24 milyar dolarlık 3 yıl vadeli tahvil ihalesi, bir sonraki gün gerçekleşecek olan 20 milyar dolarlık 10 yıl vadeli tahvil ihalesi ve 10 Mart'ta yer alacak 12 milyar dolarlık 30 yıl vadeli tahvil ihalesiyle test edilecek.

Pimco'nun küresel borçlanma araçları CIO'su Mark Kiesel şirket websitesine yazdığı bir notta, "Pimco'nun ABD ekonomisinin bu yıl resesyona girmekten kaçınacağına olan inancı borçlanma araçlarına girilmesi gerektiği yönündeki görüşümüzü güçlendirmektedir. " dedi.

Kiesel, yatırım yapılabilir seviyedeki şirket tahvilleri, yüksek getirili tahviller ve banka kredileri, hisse senetlerine göre daha düşük bir volatiliteyle yatırımcılara getirilerini artırma şansı veriyor.

Yüksek Talep

Kiesel, "ABD'de daha yüksek faiz oranı muhtemelen ABD'nin finansal varlıklarına olan yabancı talebinin artmasına neden olacaktır. Bu durum da küresel yatırımcıların sabit gelir ihtiyacı nedeniyle borçlanma araçlarının göstergenin üzerinde getiri sağlamasına neden olacaktır." yorumunda bulundu.

Kiesel, Pimco'nun 87.8 milyar dolarlık Pimco Total Return Fund'ını yöneten 3 yöneticiden biri. Bloomberg'in derlediği verilere göre, fon geçtiğimiz yıl içerisinde yüzde 0.1 getiri sağlayarak benzerlerinin üçte ikisinin altında performans gösterdi.

ABD hazine tahvillerini bu yılın geçtiğimiz döneminde destekleyen kaliteli varlıklara geçiş, Çin verilerinin ihracatın Şubat ayında dolar cinsinden bir yıl öncesine göre yüzde 25 düştüğünü göstermesiyle tekrar canlandı. Şanghay Bileşik Endeksi bu gelişmeyle yüzde 3.3 geriledi.

Bloomberg Bond Trader verilerine göre, ABD gösterge 10 yıl vadeli tahvil faizi TSİ 9:57 itibariyle 4 baz puan gerileyerek yüzde 1.86'dan işlem gördü.