Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, kötüleşen Çin verilerinin küresel ekonomik büyüme görünümüne ilişkin endişeleri yeniden güçlendirmesinin ardından, petroldeki geri çekilme ile birlikte, düşüşünü ikinci güne taşıdı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi TSİ 10:03'te yüzde 0.8 aşağıda seyrediyordu ve son iki haftanın en büyük kaybını gerçekleştirmeye yöneldi. Küresel hisse senetlerinin değerinde yaklaşık 5 trilyon dolarlık artışa neden olan üç haftalık rallinin ardından, Japonya'da ekonomik güçlükleri ve Çin'de ihracatta devam etmekte olan daralmayı işaret eden veriler, piyasalarda belirsizliğin yenidena rtmasına yol açtı. Bu endişeler, Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası ve gelecekhaftaki Fed ve Japonya Merkez Bankası toplantılarının yaklaşması ile birlikte artabilir.

Wellington'da Craigs Investment Partners özel servet araştırma müdürü Mark Lister, "Ortadan kalmamış çok fazla endişe ve risk var," dedi ve "Çin'de zayıflayan ekonomik trendden dolayı oldukça endişeliyiz. Son dönemdeki büyük sıçramanın sürdürülebilir olduğunu düşünmüyoruz. Birkaç hafta önce aşırı satım durumundaydık, şimdi ise aşırı alım durumundayız" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin iki günlük yükselişini sürdürmesi ile birlikte, yüzde 1.7 düştü. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.5 gerledikten sonra kayıplarının bir kısmını geri aldı. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 0.2 geriledi. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 1.9 düştü. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.2 geri çekildi.