Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed yetkililerinin para politikasının partiler üstü ve bağımsız olması gerektiğini savundukları bir dönemde, görevini sürdüreb bir guvernör Hillary Clinton'a para verdi.

Fed Guvernörü Lael Brainard, Federal Seçim Komisyonu kayıtlarına göre, Clinton'ın seçim kampanyası için, Kasım ve Ocak ayları arasındaki dönemde, üç kez bağışta bulunarak, toplam 750 dolar verdi.

Fed'deki görevine getirilmeden önce Obama tarafından üst düzey Hazine görevine atanan Brainard'ın bu hareketi federal yasalara uygun. Fed guvernörü Brainard'ın ayrıca Clinton ile güçlü aile bağları var. Brainard'ın eşi Kurt Campbell daha önce, Dışişleri Bakanlığı döneminde Clinton'ın üst düzey danışmanlarından biriydi Doğu Asya ve Pasifik Bölgesi'nden sorumlu Dışişleri Bakan Yaardımcılığı görevinde bulundu.

Fed yetkililerinin bazen taraf oldukları siyasi partiler biliniyor, ancak özellikle merkez bankasının bağımsızlığını savunmaya çalıştığı bir dönemde, kıdemli bir politika yapıcının başkanlık adaylarından birine bağışta bulunması pek rastlanan bir durum değil. Fed'in otoritesi seçim kampanyası sırasında eleştiriliyor ve hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi adaylar regülasyon ve para politikası konusunda eleştiriler getiriyor.

Brookings Enstitüsü'nün kıdemlilerinden ve siyaset ve merkez bankası hakkında bir kitap yazmakta olan Sarah Binder, "Brainard'ın bağışları, Fed ve kurulunun Obama yönetimi ile yakınlığıyla ilgili Cumhuriyetçi adayların söylemlerini artırmasına yol açabilir" dedi.