Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Başbakanı Li Keqing, reformların yapılması ve açılmanın sürmesi durumunda, Çin ekononisinin sert iniş yapmayacağını söyledi.

Li, Çin'in şişmiş sektörlerini, yoğun işten çıkarmalar olmaksızın ya da ülke büyüme trendini bozmadan da daraltabileceğini söyledi.

Li, Çarşamba günü Beijing'de, 12 gün süren Ulusal Halk Kongresi toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında, politika yapıcıların, ekonomik performansın bölgeler arasında farklılaşması ve "durgun" küresel büyümenin olumsuz etkileri ile birlikte, ekonomiyi yolunda tutabilmek için "inovatif tedbirler" uygulayacağını söyledi. Li, "Hem zorluklar hem de umutlar var" dedi.

Li, Çin'in halen sanayileşme ve kentleşmenin başında olduğunu ve bu cephelerde büyümesi için potansiyeli bulunduğunu, ancak yeni faktörlerin de ülke büyümesine yardımcı olacağını kaydederek, "İnişler çıkışlar olacak, ancak politika yapıcılar yapısal reformlarda odaklanacak" değerlendirmesinde bulundu.

Li, "Reform yolunda kaldığımız ve açılma devam ettiği sürece, Çin ekonomisi sert iniş sıkıntısı yaşamayacak," dedi ve "Reform ve kalkınma birbiri ile çelişkili değil. Yapısal reformları uygulayarak, piyasa canlılığını sürdürebilir ve ekonomik kalkınmayı sürdürebiliriz" şeklinde konuştu.