GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. Dokunulmazlıklara ilişkin muhalefet partilerinin açıklamalarını değerlendiren Davutoğlu, şunları söyledi:

"Muhalefet partileri böyle bir teklif beklemiyordu. Kendi aralarında görüşme değerlendirme yapmaları normal. Bu teklifi kendileri yaptılar. Öyle bir hava estirdiler ki sanki Ak Parti dokunulmazlıkları kaldırmaktan çekiniyor ve çekindiği bazı dosyalar var. Bizim amacımız hiç bir zaman bağcı dövmek olmadı. Sayın Bahçeli benimle yaptığı görüşmede açık destek vereceklerini ifade ettiler. Ama sayın Kılıçdaroğlu sürekli kaçamak yollara girdi. 'dokunulmazlıkların tümünü kaldıralım, benim dokunulmazlığımı kaldırın' gibi ucuz kahramanlıklara giriştiler.

- "3 parti de meydan okudu"

Başbakan "3 parti de meydan okudu. Maskeleri indirmek gerekiyordu. Hukukçu arkadaşlarımızla konuştum, değerlendirdim. Bu maskelerinin inmesi lazım. Herkes açık net tutumun ortaya koysun dedim. Meclis'in hızlı etkin çalışması lazım. Dosyaları tek incelemek günlerimizi alır." diye konuştu.

- "Onlardan olumsuz görüş gelirse dahi süreci işletiriz"

Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda muhalefetten olumsuz görüş gelmesi halinde bile sürecin sürdürüleceğini belirterek, "Şu anda bir olumsuzluk yok. Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür. Kimin dokunulmazlıklardan korktuğunu, korkmadığını, kimin teröre destek verenleri yargıya göndermekten tereddüt edip etmediğini açık net bir şekilde görür. Maskeler indiği için şeffaf bir tablo ortaya çıkar" diye konuştu.



DHA

Advertisement