GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Temenni ediyorum ki inşallah dokunulmazlıklarla ilgili bu oylama bugün neticelenir ve böylece 367 aşılmazsa 330 ile 367 arasında bir neticeyle çıkarsa o zaman nereye gidilecek? Bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim gereken cevabı sandıklarda verecektir." dedi.

Erdoğan, Rize'ye geçmek üzere geldiği Trabzon Havalimanı'nda, vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan, milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin oylamaya değinerek, "Şu anda bildiğiniz gibi bugün dokunulmazlıklarla ilgili parlamentoda oylamalar yapılıyor. Temenni ediyorum ki inşallah dokunulmazlıklarla ilgili bu oylama hayırlısıyla bugün neticelenir ve böylece 367 aşılmazsa 330 ile 367 arasında bir neticeyle çıkarsa o zaman nereye gidilecek? Bu işin asıl sahibi olan millete gidilecek. Ben inanıyorum ki benim aziz milletim gereken cevabı sandıklarda verecektir." dedi.

Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanması kapsamında bazı kişilerin ülkeden kaçtığını dile getirerek, "Türkiye'nin dışında değişik yerlerde dolaşıyorlar. Niye? Ne demiştik, hatırlıyor musunuz, Trabzon'da, burada yaptığım konuşmada, inlerine gireceğiz demiştik, hatırlıyor musunuz? Kaçan kaçıyor, yakalananlar da cezaevinde ama hala devam ediyoruz. Daha bitmedi. Daha çok işimiz var, bunu da söyleyeyim. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Niye? Bunlar öyledir ki düşünebiliyor musunuz, bu paralel yapı şu anda bölücü terör örgütüyle omuz omuza. Bakıyorsunuz onlarla omuz omuza, bakıyorsunuz CHP ile omuz omuza, yani nerede tutturursa oradan gidiyor. Ama biz ilahi emrin muktezası nedir, 'Emrolunduğun gibi dosdoğru', biz öyle gidiyoruz. Rabbim bizi bu sıratı müstakimden ayırmasın" diye konuştu.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Erdoğan, sözlerini "Bir olacağız, iri olacağız, beraber olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, her birlikte Türkiye olacağız." diyerek tamamladı.

AA

Advertisement