Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bayer AG, Monsanto Co.'yu satın almak için tamamı nakit ödenmek üzere 62 milyar dolar teklif etti. Söz konusu satın almanın gerçekleşmesi durumunda şirket, dünyanın en büyük zirai ilaç ve genetiği değiştirilmiş tohum tedarikçisi olacak. Yatırımcılar ise teklif edilen miktarın fazla olabileceğinden endişe ediyor.

Leverkusen merkezli şirketin Pazartesi günkü açıklamasına göre Bayer, 10 Mayıs tarihli yazılı teklifinde tamamı nakit ödenmek üzere hisse başına 122 dolar teklifte bulundu. Teklif edilen miktar, Monsanto hisse senetlerinin 9 Mayıs kapanış fiyatının yüzde 37 üzerinde. Anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda ödeme, borç ve hisse senetlerinin karşımı şeklinde yapılacak. Şirket değerinin yaklaşık yüzde 25'i varolan yatırımcılara hisse senedi satılarak finanse edilecek.

Şirket CEO'su Werner Baumann, başa geçmesinden beri bir aydan kısa bir süre geçmesine karşın bir Alman şirketi tarafından yapılacak en büyük satın alma anlaşmasına hazırlanıyor. Şirket, St. Louis merkezli Monsanto'yu alması durumunda dünyanın en büyük tohum tedarikçisi ve tarım bioteknolojisinde öncü olacak.

Bayer hisse senedi Borsa İstanbul'da DeutscheBank'ın turbo varantları ile işlem görüyor.