Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 26 Mayıs Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarını kabul edecek.

(Ankara/11.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelecek, "Fındık Çalıştayı"na katılacak, partililerle akşam yemeğinde buluşacak.

(Ordu/10.30/14.00/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Öğrenciler AB’yi Öğreniyor Projesi" ödül törenine katılacak.

(Ankara/09.45)

EKONOMİ

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Meslekte Birlik Grubu tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek "İSMMMO Yönetimine Yürüyüş Gecesi" programına iştirak edecek.

(İstanbul/21.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenecek 20. Tüketici Konseyi'nde açılış konuşması yapacak.

(Ankara/09.35)

3- TÜİK, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin sanayi işgücü girdi endeksleri ile mart ayı katı yakıtlar istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- G7 Zirvesi, Japonya'nın ev sahipliğinde başlayacak.

- İki günlük zirvede ekonomik konuların yanı sıra, terörle mücadele, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, sığınmacı krizi, salgın hastalıklarla mücadele ve iklim değişikliği dahil çeşitli konular görüşülecek.

(Ise/Şima)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa)

2- Rusya, Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Umman dışişleri bakanlarının katılımıyla Rusya ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi stratejik diyalog toplantısı Rusya'da düzenlenecek.

(Moskova)

3- Fransa'da hükümetin çalışma yasasını değiştirmek istemesi ülke çapında eylemlerle protesto edilecek.

(Fransa)

4- ABD Dışişleri Bakanı Enerjiden Sorumlu Yardımcısı Amos J. Hochstein, Beyrut'ta Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil ile bir araya gelecek.

(Beyrut)

5-Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi IŞİD'den kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

6- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana/Taiz/Aden)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Lazkiye/Halep/İdlib)

AA