Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yatırmcılar, yabancı tahvillerde geçtiğimiz hafta tüm zamanların en fazla alımını gerçekleştirdi. Japonya tahvillerinde faizlerin sıfır seviyesinin altına gerilemesi, Japonya yatırımcıların yabancı tahvillere olan talebinin artmasında ve ABD tahvillerin rekor yükselişinde etkili oldu.

Japonya'da Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan yatırım trendlerine ilişkin haftalık raporunda, yerel fon yöneticilerinin söz konusu süre içerisinde orta ve uzun vadeli yabancı tahvillerde net 2.55 trilyon yen (24 milyar dolar) değerinde alım gerçekleştirdi. Maliye Bakanlığı verilerine göre söz konusu alım, Japon yatırımcılarda bugüne kadar görülen en fazla yabancı tahvil alımı oldu. Aynı verilere göre Japon yatırımcılar en fazla ABD hazine tahvillerini tercih etti.

Tokyo'da Fukoku Mutual Life Insurance Co. tahvil birimi yöneticisi Yoshiyuki Suzuki, “Japonya tahvil yatırımcıları yabancı para cinsinden tahvilleri almaya zorlandılar. Yerel tahvillerde hiçbir cazibe göremiyoruz. Yerel tahvillerin faizleri yeterli değil” şeklinde görüş bildirdi.