Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Fransa'daki terör saldırısının seyahat hisselerini aşağı çekmesine rağmen, gün içindeki kayıplarının çoğunu sildi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.7'lik kaybını azalttı ve yüzde 0.2'den az düşerek kapattı. Seyahat ve tatil hisse senetleri, EasyJet Plc., Thomas Cook Group Plc ve otel işletmecisi Accor SA'nın en az yüzde 2.7 düşmesiyle, endeksteki en büyük kayıpları kaydetti. Fransa'nın ulusal günü olan Bastille Günü kutlamalarındaki kalabalığın üzerine kamyonunu sürek terörist en az 84 kişiyi öldürdü. Daha önceki terör saldırılarının piyasalar üzerindeki etkisinin kısa olduğunu gözlemlenmişti.

Yatırımcılar kar raporlarına da önem veriyor. Swatch Group AG, Hong Kong, Fransa ve İsviçre'deki saatlerine olan talebin düşük olmasının karlarda düşüşe yol açmasıyla yüzde 7.8 düştü.

Postdam, Almanya'da Mittelbrandenburgische Sparkasse'nin hisse senetleri yöneticisi Michael Kapler, "Nice'teki saldırı elbette korkunç bir olay, ancak piyasa reaksiyonu anlamında, bu gibi şoklar çok uzun sürmüyor," dedi ve "Japonya Merkez Bankası'nın likidite vereceği yolundaki söylentiler piyasaları yükseltiyor ve İngiltere Merkez Bankası'nın Ağustos ayında gevşemeye gitmesini bekliyoruz. Dikkatler orada ve aynı zamanda, hem Avrupa hem ABD'de başlayan kar sezonunda" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa endeksi son dört seansın üçünde yükselerek haftalık kazancını yüzde 3.2'ye çıkarttı. Endeks 27 Haziran'daki düşüğünden beri, merkez bankalarının Brexit'in etkilierini sınırlamak için harkete geçeceğine dair büyüyen iyimserlik ve bazı kar sonuçlarının tahminleri aşmasıyla sıçradı. Kazançlar henüz Brexit sonrası kayıpları telafi etmekte yeterli olmazken, teknik göstergeler ilerideki zorluklara işaret ediyor.