Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bir bildiri taslağına göre G-20 ülkeleri İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasından kaynaklanan olumsuz etkilerle baş etmeye muktedir olduğunu açıklamaya hazırlanıyor.

Bloomberg News'in ulaştığı bir bildiri taslağında, “G-20 üyeleri Brexit referandumunun olası ekonomik ve finansal sonuçların üzerine proaktif bir şekilde eğilmek için iyi konumlanmış durumda” ifadesi yer aldı. Söz konusu doküman Cuma günü maliye bakanları, merkez bankası başkanları toplantısı öncesinde tartışıldı ve önümüzdeki iki gün içerisinde revize edilecek.

Dünyanın en büyük gelişmiş ve gelişen ekonomilerinin temsilcileri bu haftasonu Chengdu, Çin'de bir araya gelerek terör saldırılarından Brexit ile daha da kötüleşen küresel büyüme görünümüne kadar çeşitli konuları ele alacak.

Taslağa göre Brexit referandumu, “küresel ekonomideki belirsizliklere eklendi”. Bildiri taslağında geçen bir başka ifadede ise “Küresel ekonomik ortam zorlayıcı ve dalgalanan emtia fiyatları, düşük enflasyon, jeopolitik anlaşmazlıklar, terörizm ve mülteci dalgalarıyla belirginleşen aşağı yönlü riskler devam ediyor” denildi.

G-20'nin Döviz piyasalarına ilişkin görüş alışverişinde bulunma ve korumacı önlemlerden geri durmaları yönünde taahhütte bulunması bekleniyor.