Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(23:40'ta güncellendi)

ABD hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki düşüş ve cansız tüketici harcamalarının küresel büyümenin duraksayacağı endişelerini yeniden canlandırmasıyla, dört haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.

Hisse senetleri, otomotiv üreticilerinin hayal kırıklığı yaratan satış rakamlarıyla düşerken, perakendecilerin beş haftanın en sert düşüşünü kaydetmesiyle birlikte, Brexit'in ardından gelen satışlardan beri en kötü gününü kaydetmekten son anda kurtuldu. Pfizer Inc., çeyreklik karının ve satışlarının tahminleri aşmasına rağmen yıllık tahminini değiştirmemesinin ardından yüzde 2.5 düştü ve Apple Inc. yüzde 1.5 gerileyerek teknoloji grubunu etkiledi.

S&P 500 Endeksi, New York'ta saat 16:00 itibariyle yüzde 0.6 düşerek 2,157.06 seviyesine geriledi. Endeks böylece Brexit'in ardından ilk defa arka arkaya kayıp gerçekleştirmiş oldu. Dow Jones Sanayi Endeksi düşüşünü bir yılın en uzun kayıp serisi olan yedinci güne taşıdı.

Indiana, Pennsylvania'da Stewart Capital Advisors LLC başkanı ve baş yatırım yetkilisi Malcolm Polley, "Piyasanın geri çekilmesi değerlemeler açısından gerekli." dedi.

(23:40'ta güncellendi)