Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 4 Ağustos Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde oda ve Borsa başkanları ile istişare toplantısında bir araya gelecek.

- Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.30/15.00/18.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde oda ve borsa başkanları ile istişare toplantısı yapacak.

(Ankara/13.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile TBMM'deki makamında bir araya geliyor.

- Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar başkanlığındaki AK Parti İzmir milletvekilleriyle Mecliste görüşecek, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecek "Cumhuriyet ve Demokrasi" mitingine katılacak.

(TBMM/09.00/10.30/İzmir/19.30)

4- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek, sanayici ve işadamları ile buluşacak, İnegöl'de AK Parti teşkilatı ile Belediyeyi ziyaret edecek ve "demokrasi nöbeti"ne katılacak.

(Bursa/17.00-22.00)

2- TÜİK, 2015 yılına ilişkin kütüphane istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleri, İngiltere ve ABD'de temaslarını sürdürüyor.

(Londra/New York)

2- Suriye'de Halep'te yoğunlaşan çatışmalar, muhaliflerin rejim kuşatmasını kaldırmak için başlattıkları operasyon ve iç savaştaki diğer gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

AA