Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yatırımcıların Fed'in faiz artırımı sürecini değerlendirmek için ABD istihdam verisini beklemesiyle birlikte, bir haftadan uzun bir sürenin en sınırlı hareketleri gerçekleştirdi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, traderlar Cuma günü ABD hükümeti tarafından yayınlanacak olan aylık istihdam verilerini beklerken, kazançlar ve kayıplar arasında dalgalandı. ABD Doları, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkan Yardımcısı Kikou Iwata'nın merkez bankası para politikasına ilişkin açıklamaları ardından, yen karşısında kazançlarını korudu.

Dolar, ADP Araştırma Enstitüsü'nün Çarşamba günkü raporunun özel sektör istihdam artışının ekonomist tahminlerini aştığını işaret etmesi ardından önemli paraların tamamına yakını karşısında değer kazanmıştı.

ABD Doları'nın 10 önemli paradan oluşan sepet karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, New York saatiyle 06:15'te yatay seyretti. Çarşamba günü yüzde 0.3 yükselen gösterge, Perşembe günü 0.3 yüzde puanlık bir koridorda dalgalanarak, 25 Temmuz'dan bu yana görülen en sınırlı hareketini gerçekleştirdi. Dolar, yen karşısında fazla değişmeyerek 101.26 seviyesinden işlem gördü.