Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere Merkez Bankası Başkanı (BOE) Mark Carney 7 yıl sonra ilk kez faizleri indirme kararı sonrası basın toplantısında konuştu.

Carney bankanın gereken adımları atmaya hazır olduğunu ve gerekirse faizleri daha fazla indirebileceklerini söyledi.  Carney "AB'den ayrılma kararı sonrasında ülkenin yeni gerçeklere ve yeni fırsat arayışına girdiği bir dönemde, banka parasal ve finansal istikrarı sağlamak için gerekeni yapmaya hazır" yorumunu yaptı. Para politikasının İngiltere ekonomisini destekleyecek gerekli ayarlamalara sahip olduğunu belirten Carney, erken hamlenin belirsizliğin azalmasına yardımcı olabileceğini söyledi.

İşsizliğin 2 yılda %5.5'e çıkabileceğini öngören Carney 3 yıllık tahminler çerçevesinde enflasyonun hedefe ulaşamayabileceğini belirtti.

Carney negatif faiz oranına ilişkin değerlendirmesinde ise "Negatif faiz kartını oynamamıza gerek yok, başka seçeneklerimiz de var" yorumunu yaptı.

İngiltere Merkez Bankası bugün politika faiz oranını yüzde 0,25 seviyesine çekerken, tahvil alım programını 435 milyar sterlin seviyesine yükseltti.