Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) para politikasında değişikliğe gitmesinin ardından gelişmekte olan ülke Borsaları yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %0.4 yükseldi. Çoğu gelişen ülke para birimi ise dolar karşısında değer kaybetti.

Singapur merkezli Project Asia Research & Consulting'te yönetici olan Attila Vajda, BOJ'un kararının piyasaları desteklediğini, Japonya'dan gelişen piyasalara sermaye akışının sürmesini beklediklerini belirterek "Ancak yatırımcılar yine de Fed'in faiz kararını beklemeye devam edecek" dedi.

BORSALAR VE PARA BİRİMLERİ

Tayvan borsası %0.7, Tayland borsası %1.1, Hindistan borsası %0.5 arttı. Hong Kong'ta Hang Seng Endeksi %1.1, Çin'de Şanghay borsası %0.2 arttı. 

Japonya Merkez Bankası bugünkü toplantısında faiz oranını değiştirmeyerek yüzde eksi 0.1'de tuttu, BOJ yıllık 80 trilyon yen tutarında devlet tahvili alımının süreceğini ancak bu rakamın daha az ya da daha çok olabileceğini açıkladı, enflasyon hedefini tutturana kadar parasal genişlemeye devam edileceğini belirtti.



MSCI Gelişen Piyasalar Kur Endeksi 2 günlük yükselişi sonlandırarak %0.2 düştü. Tayvan doları ve Malezya ringiti, %0.3'er oranda geriledi. Yen %0.5 düştü. Hindistan rupisi ise %0.2 kayıpla 3 haftanın en düşük seviyesine indi.