Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in dün faizlerde değişikliğe gitmeme kararının ardından Borsa ve para birimleri yükselişte..Filipin ve Güney Kore borsaları yükselişe öncülük etti.

Fed dün 2 gün süren toplantısının ardından faiz oranlarını değiştirmedi, elecek yıl için faiz tahminlerini 3'ten 2'ye indirdi. Yıl sonuna kadar bir faiz artışı için ise açık kapı bıraktı. Güney Kore wonu 3 ayın zirvesine çıktı.

Bangkok'taki Tisco Financial Group'ta stratejist olan Komsorn Prakobphol "Faiz artışında erteleme gelişen piyasalara yarayacak çünkü daha fazla fon akışını teşvik edecek. Yatırımcılar daha iyi dönüşler istiyor ve gelişen piyasalarda getiriler gelişmişlere göre yüksek" dedi.

BORSALAR

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi %1 yükselişle 914.95 puan oldu. Endeks geçen 3 günde %2.3 arttı. Endeksteki 11 sanayi grubu da yükseldi. Filipin borsası %1.2, Güney Kore %1.1, Pakistan borsası %1 yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasa Kur Endeksi %0.6 arttı, endekste bu yılki yükseliş %6.5'e ulaştı. Fed'in faiz tahminlerini indirmesiyle doların düşmesi bu artışta etkili oldu.

Won %1.6 ile 7 Haziran'dan beri en yüksek seviyeye çıkarken ringit %0.7 yükseldi. Tayvan doları %0.1 değerlenerek Temmuz 2015'ten beri zirveyi gördü.