Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 434,93 puan artarken toplam işlem hacmi 3,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,56, holding endeksi yüzde 0,10 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,67 ile "tekstil, deri", en fazla gerileyen ise yüzde 1,28 ile "madencilik" oldu.

Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin notunu düşürmesinin ardından dün yüzde 3,8 değer kaybeden BIST 100 endeksi, bugün tepki alımları ile kayıplarının bir bölümünü telafi etti.

Analistler, Hazine'nin düzenlediği ihalelere yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi göstermesi ile buna bağlı olarak faizlerin beklentilerin altında oluşmasının piyasalarda moralleri düzelttiğini ifade ederek, gün içinde 2,9665'e kadar gerileyen Dolar/TL 'nin, uluslararası piyasada doların diğer para birimlerine karşı değer kazanmasının etkisiyle 2,9850'ye çıkmasının pay piyasalarında alımları sınırladığını kaydetti.

Yurt içinde yarın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Toplantısı'ndaki konuşmasının izleneceğini dile getiren analistler, yurt dışında ise başta dayanıklı mal siparişleri olmak üzere ABD'de açıklanacak veriler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının takip edileceğini bildirdi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 76.000 ve 75.500 seviyelerinin destek konumunda olduğunu, yükseliş eğiliminin güçlenmesi için ise 77.700 seviyesinin aşılması gerektiğini kaydediyor.

AA