Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 9 Ekim Pazar

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına iştirak edecek.

(Samsun/11.00)

 

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Mersin Yaş Meyve ve Sebze Halinde esnaflarla kahvaltı yapacak, Yaş Meyve ve Sebze Çalıştayına katılacak.

- AK Parti Siyaset Akademisi açılışı programına katılacak Tüfenkci, serbest bölge ve gümrüklerle ilgili toplantıya iştirak edecek, Mersin Serbest Bölgesi ile Mersin Limanına ziyarette bulunacak.

(Mersin/09.00/10.30/12.45/13.30/15.00)

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çankırıda Valiliği, Belediyeyi, AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek ve Ilgaz Tünelinde incelemelerde bulunacak.

- Kastamonuda Doğu Çevre Yolunda incelemelerde bulunacak Arslan, Valiliği, Belediyeyi, partisinin il başkanlığını ziyaret edecek ve AK Parti Siyaset Akademisinde konuşacak.

(Çankırı/11.00-12.30/Kastamonu/15.30-19.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taylandda, 2. Asya İşbirliği Diyaloğu Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında temaslarda bulunacak.

(Bangkok)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusunun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

3- Yemendeki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)