Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Tarım İşletmeleri Genel Müdürü Mehmet Taşan, "Gelecek yıl TİGEM'e 3 bin 713 daimi işçi alınması talebimiz var. Hazine ile görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) 2013-2014 yılı hesapları görüşüldü.

Sığırcılık ihtisas alanı olarak belirlenen 12 işletmede, 5 ırk ve 14 bin baş ana kadro olmak üzere 30 bin baş hayvan varlığı ile damızlık sığır yetiştiriciliği faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Taşan, "Bu faaliyetler yürütülürken hastalıklardan ari işletmeler oluşturmak, işletmelerimizi uluslararası standartlara uygun hale getirmek ana hedefimizdir. Bu amaçla 2009-2015 döneminde 7 işletmemizde, en ileri teknolojilerle donatılmış 15 bin 200 ana başlık modern damızlık tesisleri kuruldu. Damızlık sığır varlığımızı 2017'de 35 bin başa çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Ceylanpınar'daki göçer sorununun çözüme ulaştırılacağını, bölgedeki vatandaşların tapularının kısa sürede dağıtılacağını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 674 ailenin yaşadığı söz konusu bölgedeki durumun bu yüzyıla yakışmadığını dile getirerek, göçerlerin tapularının dağıtılmasından önce sosyal donatı alanlarının yapılması gerektiğini ifade etti.

Akar'ın TİGEM'in çalışan sayısının yeterli olmadığı eleştirilerine yönelik "İşverenin, aracının alacağı parayı işçi cebine koysa çok daha verimli çalışır. Bu taşeron işçilerin sorununun çözülmesi lazım." sözlerine karşılık Genel Müdür Taşan, "Gelecek yıl TİGEM'e 3 bin 713 daimi işçi alınması talebimiz var. 2017 yılına ilişkin Hazine ile görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

Komisyonda, TİGEM'in 2013 ve 2014 yılarına ilişkin hesapları ibra edildi.

AA