Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, 1 Ekim'de görevini bırakıp emekliye ayrılmayı planlıyor. Fed, faiz artırımlarının ne kadar hızlı yapılacağını değerlendirirken Lacker gibi "şahin" tutumlu enflasyon savunucusu görevinden ayrılacak.

Richmond Merkez Bankası, Salı günü yaptığı açıklamada, 2004'ten bu yana Richmond Fed başkanı olan Lacker'ın yerine kimin geçeceğini belirlemek adına bir komite oluşturulduğunu bildirdi. Richmond Merkez Bankası'nın yeni başkanı, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 2018 yılında oy verecek üyeleri arasından seçilecek. 

61 yaşında olan Lacker, Fed "Büyük Depresyon"dan bu yana gerçekleşen en kötü resesyonla mücadelede alışılmadık politikalar uygularken, sıkı bir para politikasının savunucularından oldu.  

Boston'da Standish Mellon Asset Management Co. LLC baş ekonomisti Vincent Reinhart, "Lacker, Fed'in fiyat istikrarı sağlamak adına para politikasında sıkılaşmaya gitmesini istiyordu; çünkü bunun Fed'in topluma yapabileceği en büyük katkı olduğu görüşündeydi" dedi ve "Jeff Lacker umudunu hiç kesmedi" diye konuştu.