Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:50'de güncellendi)

Hazine tahvilleri yükselirken 10 yıl vadeli tahvil faizleri Kasım'dan bu yana olan en düşük seviyesine indi. Dolar, ABD hisseleri ile birlikte yatırımcıların Trump'ın uygulayacağı politikaların ekonomik büyümeyi hızlandıracağı spekülasyonuyla gerçekleşen seçim sonrası piyasa hareketlerini yeniden değerlendirmeleriyle geriledi. 

Trump'ın Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısının ardından yatırımcılar Perşembe günü pozisyonlarını değiştirerek S&P 500 Endeksi'ni iki haftanın en büyük düşüşüne itti. Dolar, bir ayın en düşük seviyesine indi ve gelişen piyasa hisse senetleri ABD başkanlık seçimlerinden bu yana olan en yüksek seviyesine ulaştı. Banka hisseleri, 3 büyük ABD bankasının dördüncü çeyrek verilerini açıklamasından bir gün önce S&P 500 Endeksi içerisinde en çok kaybeden grup oldu. Petrol, Suudi Arabistan'ın üretimi kıstığını açıklamasıyla varil başına 53 doların üzerine çıktı. 

Londra'da Bank of New York Mellon Corp. para birimi stratejisti Simon Derrick, "Yatırımcıların beklediği şey mali harcama planlarının içeriği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaktı, ancak bu gerçekleşmedi" dedi. 

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 12:23'te yüzde 0.6 gerileyerek 2,262.46'ya indi. 

*Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.7 geriledi. 

*Gelişen piyasa hisse senetleri, ham petrol ve metallerdeki yükselişin emtia üreticilerini yukarı çekmesiyle Kasım'dan bu yana olan en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.7 geriledi. 

*10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri 4 baz puan azalarak yüzde 2.33'e indi ve 30 Kasım'dan bu yana olan rekor düşük seviyesine gelmiş oldu. 

*Altın, dolardaki düşüşle ons başına 1,200 doların üzerine çıktı. 

*Batı Teksas Petrolü, yüzde 2.2 tırmanarak varil başına 53.37 dolara çıktı. 

(22:50'de güncellendi)