Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dolar, Perşembe günü açıklanan verinin ABD ekonomisi hakkındaki iyimserliği artırması ve Mario Draghi'nin Avrupa Merkez Bankası'nın teşvik politikasına sadık kalmaya devam edeceğini işaret etmesinin ardından euro karşısındaki kayıplarını sildi. Hazine tahvilleri geriledi. 

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, AMB Başkanı Draghi'nin küresel ekonomide kısmen daha güçlü toparlanma görünümüne rağmen enflasyonda aşağı yönlü baskının devam ettiğini söylemesinin ardından kayıplarını sildi. 10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri, ABD işsizlik başvurularında düşüş ve konut başlangıçlarında artış gösteren veriyle yılın en yüksek seviyesine çıktı. Ham petrol yüzde 1 yükselirken altın düşüşe geçti ve gelişen piyasa varlıkları geriledi.

Avrupa Merkez Bankası'nın teşvik politikasına sadık kalması, enflasyonun arttığı işaretlerine bağlı olarak gerçekleşti. Fed başkanı Janet Yellen ise Çarşamba günü Amerika'da ekonominin daha yüksek faiz oranlarıyla baş edebilecek kadar güçlü olduğunu bildirdi. Finanas piyasaları, yatırımcılar Trump yönetiminin planladıkları politikaların dünyanın en büyük ekonomisinde büyümeyi artıracağına dair ipuçlarını beklerken çalkantılı seyrediyor.

*S&P 500 Endeksi, New York saatiyle 09:34'te yüzde 0.1 yükselerek 2,273.46'ya ulaştı.

*10 yıl vadeli Hazine tahvili faizleri iki baz puan artarak yüzde 2.45'e çıktı.

*Euro, Draghi'nin konuşmasının ardından dolar karşısındaki yüzde 0.3'lük kazançlarını sildi ve yüzde 0.2 zayıflayarak 1.0608'e indi.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 tırmandı.

*Stoxx Europe Endeksi yatay seyretti.